Nagyon szeretem az autókat. Persze azért nem vagyok akkora autó fan, hogy minden autóban látok valamit, de azért egy szép sportautó, vagy egy jó nagy terepjáró igazán megdobogtatja a szívem. Nagy kedvencem például a Lamborghini Aventador, de a Cadillac Escalade is.

Amióta van jogsim, kicsit úgy is érzem, hogy igazi szakértő lettem, de nyilván ez nem igaz, semmivel sem értek jobban az autókhoz, mint korábban. Nem úgy, mint az egyik rokonom, aki bár nem autószerelő, de gyakorlatilag mindent meg tud csinálni: váltócsere, komplett motorcsere és az apróságokról nem is beszélve. Ismerősei gyakran inkább őt kérik meg, ha valami problémájuk van. De magának is gyakran szerelget meg bütyköl valamit a kocsiján, emiatt a garázsa tele van mindenféle szerszámokkal, meg autóhoz való alkatrészekkel. Ezért elhatározta, hogy rendet rak, mert teljesen átláthatatlan az egész.

Így hát, felkereste a http://www.rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalát, hogy beszerezzen magának egy jó kis fém salgó polcot, ami segít neki abban, hogy ne legyen káosz a garázsban.

Ezek a polcok igazából bárhová és bármire jók, mármint tárolás szempontjából, bár az is igaz, hogy leginkább az üzletekben vannak ilyenek, méghozzá azért, mert elég nagy a teherbírásuk, sok mindennel meg lehet pakolni. Viszont ezek a polcok, amiket ő nézett, abban különböznek a legtöbbtől, hogy az összeszerelésükhöz nincs szükség csavarokra, ezért pedig könnyebben is össze lehet rakni.

Ami az anyagát illeti, az horganyzott acél, így amiatt sem kell félnie, hogy esetleg elrohad, mert ez ennél az anyagnál nem fordulhat elő, meg hát az sem éppen utolsó szempont, hogy könnyen tisztítható. A magassága, szélessége és a mélysége is megválasztható, több méret van belőle, ami szerintem nagyon praktikus.

Egyébként fémből nem csak a salgó polcok elérhetőek, mert van rozsdamentes acélból készült polcrendszer is, illetve beakasztós polclemezes verzió is kapható.

Az összeszerelésre visszatérve: a honlap szerint nem kell hozzá más csak egy gumikalapács, és természetesen egy védőkesztyű, a sérülések elkerülése végett. Egyébként ehhez van is egy letölthető útmutató is, aminek segítségével bárki össze tudja magának rakni a megrendelt polc elemeit.

Árak nincsenek feltüntetve a honlapon, mivel minden megrendelésre készül, de http://www.rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalán van lehetőség árajánlatot kérni a cégtől. Ehhez semmi extra nem szükséges, csak az ilyenkor szokásos dolgok: a megrendelőnek csak a nevét és két elérhetőséget kell megadnia, illetve írni kell egy rövid üzenetet azzal, hogy mi a megrendelés tárgya. A rackinglog pedig amint tudja, felveszi a kapcsolatot a megrendelővel.

Egyébként nem csak az említett salgó polcokat lehet megvásárolni náluk, hanem többféle is van. Például gördíthető és többszintes polcrendszer is, de – ami számomra teljesen meglepő volt, mert még sosem találkoztam hasonlóval -, még úgynevezett galéria rendszert is készítenek. Szerintem érdemes megnézni, mert nagyon érdekes.

És hát természetesen, ezekre a termékekre is van gyártói garancia, illetve mindegyik polcrendszer minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik a TÜV-től. A garancia ideje attól is függ, hogy melyik termékről van szó, de minimum 2, maximum 5 évről van szó, illetve 10 év garancia érvényes a polcrendszerek elemeinek cseréjére, és a polcok bővítésére is.

Gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy amióta megvette a rokonom ezt a polcrendszert, olyan rend és fegyelem van a garázsában, hogy bárki megirigyelné. De persze az a legjobb az egészben, hogy már nem kell kerülgetni a földön heverő szerszám kupacokat.