Tudtad, hogy a hideg idő beköszöntével a nyári gumi elveszíti szinte a teljes tapadását? Nedves időben ráadásul nehezebben irányítható az autó és a fékút is megnő, ami balesetet okozhat. Ezek olyan fontos szempontok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynunk a téli időjárás megjelenése előtt.

Egy néhány évvel ezelőtt történt eset jutott eszembe, amikor egy autós találkozóra mentünk a párommal. A rendezvény télen volt megtartva Miskolcon, mi pedig Ceglédről utaztunk. Az időjárás már kezdett hűvösre fordulni, ráadásul egy kisebb hószitálós napot fogtunk ki. Bár nem én vezettem, az autót érezhetően nehezebb volt irányítani, haragudtam is páromra, hogy még mindig nem cserélte le azt a fránya téli gumit. Persze ő folyamatosan nyugtatott, hogy még időben vagyunk, és akár most rögtön is vásárolhatunk új gumit az autóra, egyszerűen csak menjek fel a https://gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalra, és vegyem meg, mivel a barátja innen rendeli évek óta. Ezt egyébként nem is tudtam. Megnyugtatott a gondolat, hogy már van egy évek óta bejáratott hely, ahonnan vásárolhatunk téli gumit az szeretett családi autónkra.

Így nem is gondolkodtam sokat, örültem, hogy megspórolhatom a hossza keresgélést, úgyhogy fel is mentem az ajánlott weboldalra, ami, mint kiderült egy webshop. Az oldal egyébként nagyon jól kezelhető, különféle szűrők segítségével találhatjuk meg a nekünk, akarom mondani az autónknak legmegfelelőbb gumit. Persze párom fejből tudta, hogy mire is van szükségünk, de nem mindenkinek kell ennyire képben lennie a autójára való gumik méretével, mert tökéletesen lehet szűrni a keresést az autó adatainak megadásával is. Ennek örültem, mert, ha akár még én is könnyedén meg tudnám egyedül is oldani a dolgot, de ugye, erre nem volt szükség.

Minden abroncs mellett jelölve van, hogy hány darab van éppen készleten, így azonnal tudtuk, hogy a mi autónkra való téli gumi raktáron van náluk, így nem fog problémát jelenteni a személyes átvétel. Bár, én egy kicsit szkeptikus voltam, hogy mennyire valós ez az adat, de utána olvastam a honlapon, ahol írták, hogy az oldal folyamatosan frissül – persze nem pillanatok alatt nyilván -, de alapvetően az aktuális helyzetet mutatja. De én kicsit túlbuzgó voltam, és azért felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol nagyon készségesen megerősítették, hogy pontosan úgy áll a készlet az adott gumiból, ahogy én azt a webshopban látom.

De volt valami, ami még ennél is jobb: szerencsés időszakot fogtunk ki, mert a webshop telis-tele volt akciókkal. Gondolom, mondanom sem kell, hogy nőként ennek mennyire örültem, még úgyis, hogy gumikról volt szó. Csak a spórolási lehetőséget láttam benne.

Ráadásul kiszállításra is lehetőség van, ami egyébként meglepőmódon igen baráti áron van, azt gondoltam, hogy a gumiabroncsok kiszállítása biztos jóval többe kerül, mint egy szimpla cipő megrendelése, hiszen jó nehezek. De tévedtem: a kiszállítás 1490 forintba kerül/abroncs. Igaz, erre a lehetőségre most nem volt szükségünk, mivel az átvételi pont környékén szálltunk meg, így inkább a személyes átvétel mellett döntöttünk.

Végül igaza volt páromnak, balesetmentes utunk volt, és mivel még délelőtt az autóban leadtam a rendelést a téli gumira a https://gumidiszkont.hu/teli-gumi weboldalon, másnap, mielőtt hazaindultunk a találkozóról, át is vehettük személyesen a miskolci átvételi ponton.

A találkozó egyébként jól sikerült, sokkal érdekesebb volt, mint amire számítottam. Elég jól el lehet merülni a tuningolt autók világába.

https://gumidiszkont.hu/teli-gumi
https://gumidiszkont.hu/teli-gumi