Nem mindegy, hogy hol kötünk biztosítást. Autó esetén több közül is választhatunk, Ugyanis van a mindenki által jól ismert kötelező, ami nélkül senki nem is merne autóba ülni, és van a Casco, amit pedig szabadon választunk.

A kötelező biztosítás elég drága, szeretnénk rajta spórolni, de nem lehet. Mégsem mindegy, hogy hol szeretnénk megkötni. A kötelezőnek az a nagy baja, hogyha balesetet okozunk, akkor a biztosításunk díja is felmegy,

Ezeknek a biztosításoknak általában változik az áruk attól függően, hogy milyen autóra kötjük, hogy hol vezetünk, hány évesek vagyunk, mi a nemünk.

A biztosítási díjak egészen személyre szabottak, alig van pár ember, akinek megegyezik a biztosítási díja.

Emlékszem, amikor megkaptam a jogosítványomat, az első autómat édesanyám nevére kötöttük, mert neki akkor már 30 éve jogosítványa volt és alig volt bármilyen balesete, így a biztosítási díjak viszonylag alacsonyan tarthatók. Az én esetemben a fiatal életkor és a friss jogosítvány alapvetően az égig nyomta a biztosítás díját.

Nem mindegy a pénztárcánknak, hogy hol kötjük meg a kötelezőt, és hogy mit tartalmaz pontosan a casco, amit kötünk.

Én nem bíztam a véletlenre akkor, amikor az első olyan autómat vetem, ami már tényleg az én nevemen is volt. Több év balesetmentes vezetéssel a hátam mögött sokkal kedvezőbb ajánlatokra számíthattam, de én ezek közül is a legjobbat szerettem volna,

Ezért kerestem fel a pannonsafe.hu oldalát. Akkor hallottam róluk, amikor egy lakásbiztosítás kalkulátor kapcsán felmerült a nevük. Egy barátom mesélt róla, hogy tök jó, hogy van egy ilyen lakásbiztosítás kalkulátor, ami segít megtalálni a legjobb biztosítást. Akkor beszéltünk arról is, hogy mennyire jó ez a cég, mert nagyon megbízhatóak, nagyon jó ajánlataik vannak és a legjobb biztosítókkal kapcsolatban vannak.

Nagyon megörültem, mikor rákerestem én is, és kiderült, hogy nem csak lakás és nyugdíjbiztosítás van náluk, hanem a kötelező és a casco megkötésében is tudnak segíteni.

Azonnal egyeztettem is velük ezzel kapcsolatban, hogy nekem is egy olcsó, de jó biztosításom lehessen.

Már alig várom, hogy találkozzak az illetékes kollégával és megkössem az új biztosítást!