Az autótuningolás, és a régi autócsoák rendbe rakása voltaképpen nem is áll olyan messze egymástól. Legalább is ami az eszközöket illeti, biztosan nem. Mindkettőhöz ugyanolyan szerszámok, gépek, kellékek szükségesek ahhoz, hogy megfelelően elvégzett munka legyen a végeredmény. Ilyen például az acetilén palack, ami nélkül a lánghegesztő sem működne, amivel elképesztően sokféle művelet elvégezhető. Igazából egy karosszéria rendbetételének neki se álljon az ember acetilén fáklya nélkül, mert iszonyú sok szenvedésben lesz része, és az anyagot is sokszor tönkre fogja tenni. Nem azt mondom, biztos vannak olyan régi és szakavatott mesterek, akiknek ha hihetünk, akkor még kőbaltával javították az első autóikat, ők talán meg tudnak ezt-azt csinálni nélküle, de egyértelmű, hogy minden lakatosműhely, különösen pedig a karosszériás műhely elengedhetetlen kelléke. Hegesztéshez, lágyításhoz, meleg alakításhoz szükséges, én pedig megtudtam, hogy honnan lehet a leggyorsabban és a legjobb áron beszerezni!

acetilén palack

Igaz, hogy én csak hobbi szinten foglalkozom autók bütykölésével, felújításával, de azt megtanultam már rég, hogy az acetilén palack egy olyan eszköz, ami nélkülözhetetlen az ilyesmihez. Autodidakta módon tanultam mindent, amit csak tudok, és igazság szerint annak ellenére, hogy a kezdeti próbálkozásaim nem voltak többek kisebb-nagyobb javításoknál, mostanra a barátaim is hozzám fordulnak, ha valamit ki kell javítani a kocsijukon. Nem csinálnám vállalkozói szinten, félreértés ne essék, de jó érzés, hogy annyira jóvá váltam a hobbimban, hogy hivatásos szerelő helyett is hozzám hozzák a haverok a dolgaikat. Igen ám, csakhogy egy acetilén palack sem tart a végtelenségig, előbb-utóbb kiürül, és akkor lehet menni utánpótlást szerezni. Na de mi van akkor, ha mondjuk nincs a közelben gázpalack telep, vagy éppenséggel zárva van, és hoppon maradok? Na, pont az ilyen esetekre jó, ha ismer az ember fia olyan remek gázcseretelepet, ahonnan rövid időn belül akár ki is szállítják neki a megrendelt palackot!

Nem is olyan régen pont megesett velem, hogy teljesen kifogyott a kis műhelyemben az acetilén palack, viszont volt egy megbízásom, amit sürgősen meg kellett volna csinálnom. Felhívtam a barátomat, akié az autó, hogy bocsi, de csúszni fogok a dologgal, mert gázpalackra lenne szükségem, de momentán nem tudok elmenni érte. Ő erre annyit mondott, hogy ne aggódjak, megoldja. Nem sokkal később visszahívott, és lediktált nekem egy telefonszámot, azzal a magyarázattal, hogy ez egy gázpalackos cég elérhetősége, őket bármikor kereshetem, és adott esetben akár már pár órán belül ki tudják szállítani nekem a palackot, ha arról van szó. Ő is pontosan tudja, hogy nem főállásban csinálom ezt, tehát nem a javítgatás köti le a mindennapjaimat, éppen ezért ajánlott nekem egy ilyen alternatív megoldást, hogy ha a jövőben is ilyen helyzet állna elő, akkor ne kerüljek hasonló bajba.

Felhívtam hát a megadott számot, ami a gazpalackfutar.com oldalt üzemeltető cégé, és láss csodát: nagyon egyszerűen és gyorsan el tudtam intézni, hogy rövid időn belül hozzanak nekem egy új acetilén palackot! Sőt, gondoltam egyet, és akkor már egy oxigén palackot is rendeltem mellé, mert a kettő összetartozik, egymás nélkül nem érnek semmit, és már az is eléggé fogyóban volt. Nagyon rendesek voltak, hamar kihozták, az üres palackokat pedig elvitték, így azokkal se nekem kellett bíbelődni. Komolyan mondom, több ilyen szolgáltatásra lenne szükség, akkor sokkal egyszerűbb és élhetőbb lenne az emberek élete!