Régen nem igazán voltam egy konzervatív típus az autózásban és a jármű vásárlásban. Használt, öreg kocsikat vettem mindig, hogy a pénzem nagy részét aztán a tuningba fektessem. Szerettem az egyik hozzáértő barátom magán szereldéjébe hordani a kocsit, hogy aztán olyanná varázsoljuk együtt, ami nekem tetszik. Kívül-belül. Fiatalság-bolondság…

Azóta kétkerekűre váltottam. Mert ez is mindig érdekelt és azért változott a szemléletem is… A maszekolós haver helyett, ma már a motortire hu (Taylor Kft) a kedvenc gumicserélős szervizem és helyem (beszerzés szempontjából főleg), ami amúgy megbízható boltnak van minősítve az Árukeresőn, de én saját tapasztalat miatt jutottam arra a következtetésre, hogy csak rájuk bízok innentől minden abroncsgondot, vagy cserét. Tőlük veszek új gumiszettet, és foglalok is időpontot mindig a motortire hu webcímen, ha kell valamit abroncs-téren ügyködni – mondjuk a gumiszempontból főbb évszakok között -, vagy épp a robogómat használnám többet, és az azt megelőzően sokat állt a garázsban.

Hogy miért megyek ilyen gyakran? A felsoroltakon túl még azért is, mert szeretek rosszabb minőségű utakon haladni (mert motorral a kirándulgatás az igazi), ami gyakrabban kezdi ki az abroncsokat. És nem kockáztatok. Veszek újat, cseréltetek, ha kell! Azt a döntést tehát nem hoztam meg, hogy egy újabb, családiasabb autót vegyek (a feleségem tökre nem igényli, tehát nem is kell), de kulturált helyre akarok mindig menni szervizbe, mert az abroncs állapota a motoros világban is kulcsfontosságú – SŐT! Ott kardinális igazán. Motorral esni egyet, na azt nem kockáztatnám meg.

A motortire.hu-ra úgy leltem rá, hogy mióta megvan a korábban álmaim netovábbját jelentő, szeretett Yamahám, a Youtube-on keresgéltem mindenféle tartalmakat, kulcsszavakra szűkítve. Úgy mondanám, hogy mindent kerestem, ami “motor” és “szerelés”. Ekkor dobta fel az említett videómegosztó a “Motorgumi szerelés – www.motortire.hu” nevű videót, ami igencsak vonzóan mutatta be a náluk zajló eseményeket. Kulturált, barátságos környezet – klassz kis videó volt, ami elhivatottságot mutatott nekem róluk. Ide fogok járni – határoztam el, a vidi elején pedig örömmel láttam a címet, amikor lerántották a leplet arról, hogy hol is találhatók ők. “Megbízható bolt” minősítésük is van, úgyhogy webshopként is szívesen fordulok hát hozzájuk, mint mondtam. Mert webshopos viszonylatban én elvárom az igazoltságot. Úgy értem, hogy valamiképp igazolt legyen, hogy velük nincs lutri, ellenőrzött és nem ingadozó az áruminőség, a hozzáállás, ezért én túl ismeretlen helyekről nem szeretek rendelni soha. Hanem mindig csak onnan, amit már kellően sokan ajánlanak addigra, mire oda vetődöm én is. Még jobb, ha ehhez valami formálisan elismert dolog is társul! Ilyen az a “virtuális plecsni” náluk, ami az oldal alján jelzi: “Megbízható bolt”.

A motortire.hu listázza a termékeik a jobb oldali sávban motortípushoz ajánlás szerint is. Kereshetek külön a robogókra, a páros akciókra, illetve nyilván gumitípusra is (városi, sport, slick, cross, stb.) Ijesztő a neten szembesülni vele, leírásokban, hogy micsoda veszélynek vagyunk kitéve, ha nem megfelelő abroncsot választunk akár az autónkra, de sejthetjük, hogy ez sokszorosan igaz a kétkerekűekre! Ezért forduljatok szerintem a motortire.hu-hoz, hogy semmiképp ne menetközben legyen galiba.