A fiúm nagyon sokat beszél az autókról és az autótuningról, megmondom őszintén, hogy néha már nem bírom ki, hogy ne szóljak neki, hogy elég lesz. De úgy vettem észre, hogy őt nem nagyon érdekli a dolog, és simán mondja tovább. Egyszer majdcsak kinövi, vagy nem tudom… Pedig van elég barátja, akivel osztozik ebben a hobbiban, szóval nem értem. Talán nekem kéne kíváncsibbnak, nyitottabbnak lennem?! Nem tudom, meglehet. Mondjuk én sem beszélek neki a sminkekről, és tökre megértem, hogy nem érdekli őt a legújabb viral sminktrend vagy hogy épp milyen nonfiguratív dolgokat alkottam a szemhéjamra a csoda folyékony tusaimmal, amik a szivárvány minden színében pompáznak. Egyébként nekem jogsim sincs, sőt igazán autókázni sem szeretek, szóval tényleg távol áll tőlem a téma, de ez van! Örülök, hogy van közös érdeklődési körünk, és emellett akad olyan is, amiben nem osztoztunk – mint említettem, ezért is lep meg, hogy miért nem elég neki, ha a barátaival beszéli ki ezeket a dolgokat. De szerintem amikor beruház az autótuningba aktuálisan, és ott a várakozás, akkor túl izgatott hozzá, hogy ne ossza meg velem. Az egyértelmű, hogy nagyon örülök az örömének! Csak a felét nem értem annak, amit mond, akkor sem, ha visszakérdezek… Aztán persze amikor belegondolok, hogy biztos találna olyan lányt, akit az autótuning legalább annyira érdekelné, mint őt, akkor tök rosszul érzem magam, meg tényleg, egyáltalán minek gondolok ilyenekre… Nekem egy autónak maximum szép a színe, vagy nem furcsa formájúak a lámpái, esetleg kényelmes az ülése, de így nagyjából eddig terjed a vélemény, amit ki tudok fejteni velük kapcsolatban. Sem a gyártók, sem a gyorsaság nem érdekel, nem hat meg, és nem is szeretem, ha valaki az autójával menőzik, vagy veszélyes dolgokban vesz részt. Szerencsére ez a barátomra nem jellemző, persze a haverokkal megosztják egymással a legújabb tuning részleteit, de nagyjából ennyi. Nos, ez van, ez a nagy helyzet, próbálok barátkozni a témával!

Engem mostanában inkább a hostess diákmunka és a többi, akár hosszabb távra szóló pozíció mozgat meg, ezeket bárhonnan, akár útközben is szemmel tudom tartani a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán keresztül. Ilyen kényelmes még nem volt a diákmunka keresése, de tényleg. Nagyon jól összerakott kis honlapról beszélhetünk a TopiWork esetében, maximálisan felhasználóbarát, letisztult, könnyű kiigazodni rajta. Nem csak laptopról vagy asztali gépről, hanem tabletről vagy okostelefonról is kényelmes a használata. Az állásokkal kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a meghirdetett pozíciók részletes adatlapjára kattintva. Az elvárásokat és az előnyöket is megismerhetjük, így tapasztalatainkkal összevetve tudjuk mérlegre tenni, hogy megpályázzuk-e az adott munkát. Ezen kívül azt is el tudjuk olvasni az adatlapokon, hogy a cég mit tud nyújtani számunkra, milyen bérezést biztosítanak nekünk és mennyi heti ráérést igényel a betöltendő pozíció. Abszolút a tanulmányokhoz igazítható munkákról van szó, akár időszakos jelleggel is tudunk munkát vállalni, részmunkaidős vagy otthonról végezhető feladatokat is tartogat a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldala. Ráadásul nem csak válogatni lehet a munkák közt az online térben, hanem jelentkezni is tudunk a számunkra tetszetősökre. Így minden korábbinál kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a megfelelő diákmunka megtalálása.

Amit még nagy előnynek gondolok a TopiWork Iskolaszövetkezetnél, hogy különböző csoportokba rendezve találhatjuk meg iparág szerint a különböző munkákat. Az IT egy nagyon népszerű kategória, de a fizikai munkák között is bőven akad olyan, ami közül válogatni lehet. A gazdasági munkát keresők is jó lehetőségekre bukkanhatnak a TopiWorknél. Szerintem összességében kiváló opciókat biztosítanak, akkor is, ha rövid távban, és akkor is, ha inkább karrierben gondolkodsz már. A cégekkel ugyanis, akiknek a diákmunkásokat közvetítik, már hosszabb ideje van a TopiWork munkakapcsolatban, így pontosan tudják, milyen megbízható az adott cég és milyen lehetőségeket kínál az oda jelentkezőknek. Ez egy gyümölcsöző szakmai viszonynak bizonyul az iskolaszövetkezet számára, ugyanakkor a cégek és a diákok számára is – és minden fél részéről ott a felelősség is, hogy biztosítsák az addig megszokott minőséget minden téren. Számomra ez egy igen pozitív dolog, hogy jól ismerik azokat a munkáltatókat, akikhez a jelentkezők kerülnek majd. Diákmunkát ugyanis tényleg lehet, hogy csak azért vállal az ember, hogy legyen miből tuningolnia az autót, de van, aki már célirányos a tanulmányaihoz illeszkedő területet választja, és mondjuk olyan gyakornoki helyet pályáz meg, ahol hosszabb távon is el tudja képzelni magát, és a szakjának megfelelően tudja kamatoztatni a megszerzett tudást. Szóval akármi is legyen a célod, ha tapasztalatot és pénzt szeretnél gyűjteni egy korrekt munkahelyen, akkor a legjobb helyen vagy, ha ellátogatsz a TopiWork Iskolaszövetkezet honlapjára!

Nekem például a hostess diákmunka egy olyan dolog, hogy jó-jó, időszakosan szívesen be is vállalom, de hosszútávra inkább egy olyan hely érdekelne, ahol irodában vagyok és kapcsolódok a tanulmányaimhoz az elvégzendő feladataimmal. Közben jó látni, hogy már tudok mit írni az önéletrajzomba, és hogy megbízható munkaerőnek tartanak. Most konkrétan gyakornoki helyeket keresek már – ez a pillanat is eljött végre -, nagyon izgatott vagyok azzal kapcsolatban, hogy mi fog ebből az egészből kisülni. De nem egy barátnőm talált már rá a TopiWorknél az álommelóra!

hostess diákmunka

Tehát akár a hostess diákmunka, akár egy IT-s állás az, ami komfortos lenne számodra, a TopiWork ajánlatait biztos vagyok benne, hogy érdemes lesz végigböngészned. Nem vagy járatos a diákmunkákat illetően? Nem tudod, miféle papírozással jár, mennyit kapsz készhez a bruttó béredből, mi történik a jelentkezésed után? Érdemes a megfelelő menüpontokat felfedezni a weboldalon a plusz infókat illetően, így biztosan minden kérdésedre választ kapsz. A Gy. I. K. felület – ami igazán informatív, csak ajánlani tudom! – alatt még jelenléti ív sablont is találsz, amit természetesen le tudsz tölteni és használni. Ha esetleg mégis maradt benned kérdés, akkor pedig fordulj bátran a megadott elérhetőségek valamelyikén a TopiWork-ös kollégákhoz, biztos vagyok benne, hogy mindenükkel azon lesznek, hogy mihamarabb megoldást találjanak a szituációra, és választ a felmerülő kérdésekre.

A blog részről még nem is tettem említést, pedig ezt sem érdemes kihagyni a sorból. Sok érdekes javaslatot olvashatunk itt ugyanis, ami akkor is jól jöhet, ha már van némi tapasztalatunk az interjúkat és az önéletrajz megírását illetően. Bőven el lehet időzni az oldalon, és nem csak az állásajánlatok között, ezt gondolom, hogy lejött az iménti bekezdésekből… Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni továbbra is a TopiWorkről, bátran ajánlom minden álláskereső sorstársamnak, aki hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Aki nem Pest megyei vagy környékbeli, az se csüggedjen, mert akadnak például otthonról végezhető munkalehetőségek is!