Ahogy a blog elején is írtam, az autók és az autótuning világa anno nem fogott meg. Őszinte leszek: ez azóta sem változott. Mondjuk autóm már van, de igazság szerint szép tűzpiros, és igen, szín alapján választottam.

Tuningolni azonban biztosan nem fogom. Ez egy rakat pénz is. Pont azon gondolkodtam, hogyan spórolhatnék egy kicsit, és költséghatékony elektromos fűtés opciókra akadtam. A Klímaglobál honlapján került elő az ötlet, amire előtte nemigen gondoltam még: hogy az otthoni klímával is lehet fűteni! Logikus, persze, hogy így van, de mondjuk a hűtőszekrénnyel nem tudunk fűteni… …igaz?

Régebben élt az a tudat, hogy a klímák rengeteget fogyasztanak: ez igaz is volt, azonban a technika fejlődésével ez szerencsére megdőlt: egy új klímaberendezés fogyasztása összemérhető egy porszívóéval! Egy modern, inverteres klímának pedig nem akadály kiváló hatékonysággal sem fűteni, sem hűteni!

Azonban az otthoni készülékünk lehet, hogy nem a legjobb választás a fűtésre, főleg, ha nem csak temperálásról, hanem teljes fűtésről beszélünk. Mindenképp prémium, felsőkategóriás klímában gondolkozzunk, ha ezzel akarunk fűteni is… A fő ok nem is a teljesítmény vagy az áramfogyasztás, hanem a megbízhatóság! Míg nyáron egy elromló klíma nem kellemes (nagyon nem!), de azért nem létszükséglet. Az ország jelentős részén klíma nélkül élnek az emberek. De nem fűtés nélkül, főleg télen! Főleg, ha a fűtendő lakhelyen gyerekek és idősebbek is élnek!

Klímával fűteni egy költséghatékony elektromos fűtési opció. Érdemes utánajárni!