A legjobb barátom él-hal az autókért és az autotuningolásért

Higgyétek el, amikor azt mondom, a gyerekkori barátom él és hal a tuningolt autókért, akkor bizony egyáltalán nem esem túlzásba. Megmondom őszintén, engem valahogy taszítanak ezek a túldimenzionált, minden részében kicserélt és feljavított járgányok. De amikor a haverom mesél róla, valahogy olyan lelkesedéssel tudja átadni az információt, hogy egyszerűen még rám is rám ragad. Hihetetlen, micsoda csillogás van ilyenkor a szemében – le sem tudom nektek írni, mennyire nagyon otthonosan érzi magát ebben a témában. Rengeteg autó megfordult már a kezei között, és bizony nem egyszer előfordult az is, hogy még engem is elcipelt egy-egy tuning showra! Hogy miért, azt nem tudom, lehet, hogy szentül meg van győződve arról, hogy egyszer majd megtéríthet a nagy lelkesedésével és beleélésével.

Nemcsak az autoshowkra beszélt már rá életemben, a fogorvosom is miatta cseréltem le

Ebben mondjuk kételkedem, pedig azért egy-két dologra már rávett az életem során. Például legutóbb neki köszönhetően váltottam fogorvost is – és milyen jól tettem! Nagyon sok rossz élményem volt ugyanis, ezért a legkisebb beavatkozástól is féltem. Jó múltkor azonban ahhoz a fogorvos doktornőhöz mentem, akit ő ajánlott, és a fogkő eltávolítás után úgy éreztem, mintha kicseréltek volna! A rendelő, ahová irányított egyébként Dr. Pénzes Andrea rendelője, és Budapesten található, a második kerületben. Aki többet szeretne megtudni a rendelőről, a doktornőről, vagy az ottani fogorvos csapatról, nyugodtan keresse fel a fogorvosbudapest.info oldalt, nem fogj megbánni! Az oldalon az orvosok ráadásul nagyon sok hasznos cikket is feltöltöttek különböző fogászati témákban. Így például fogkő problémáról, és fogkő eltávolítás utáni praktikákról is lehet olvasni az oldalon.

Bár elsőre nem tűnik nagy problémának a fogkő, sajnos nem úszhatjuk meg az eltávolítását. A fogkő eltávolítása sajnos szükséges rossz. A fogkő ugyanis nagyon sok kalciumot tartalmaz, és számos baktérium megtelepszik benne, amelynek nincs kifejezetten jó hatása a szájüregi higiéniára. Sajnos ha valaki sokáig halogatja a beavatkozást, akkor azt kockáztatja meg, hogy a fogágya és akár a fogai is hosszú távon károsodhatnak. Pedig tudom, nem a legkellemesebb beavatkozás. Nekem például a múltkori akcióhoz érzéstelenítő injekcióra is szükségem volt, mert a zselés hűsítő gél nem segített eléggé. Mégis, a hosszan tartó szájhigiénia érdekében be kell vállalnunk ezt az áldozatot. A fogorvosbudapest.info oldalon arról is olvashatunk, milyen gyakran érdemes a beavatkozást elvégeznünk. Röviden összefoglalva: akár félévenként is.

Fogkő eltávolítás után mintha kicserélnének – érdemes rendszeresen ellátogatni a fogorvoshoz!

Hiszen minden páciens más, és mindenkinél más ütemben termelődik újra a fogkő – az újratermelődést pedig sajnos nem lehet megakadályozni. Így hát nincs más hátra, mint előre, és a testünk jelzése és igénye szerint elvégeztetni a fogkő eltávolítást. A szájhigiénia megfelelő szinten tartása nagyon fontos, és nem csak a szép mosoly miatt. Adott esetben ugyanis akár fontos műtétek sorsát is befolyásolhatja! Nem véletlen, hogy műtétek előtt többek között fogorvosi vizsgálatra is elküldenek, ilyenkor ugyanis ellenőrzik, nincs-e bármilyen szájüregi gyulladás, amely gyengítheti az immunrendszerünket a beavatkozás előtt. Sőt, azt is feltétlenül a fogorvos tudtára kell hoznunk fogkő eltávolításakor, ha pacemakerrel rendelkezünk, vagy nemrég érátültetésen estünk át.

Szerencsére nekem ilyen problémám nincs, én csak szimplán nem annyira kedvelem a fogkő eltávolítást. De az biztos, hogy fogkő eltávolítás után az én mosolyom is szélesebb, és akár még az autotuning showkat is sokkal jobban tudom élvezni!

fogkő eltávolítás után
Fogkő eltávolítás után olyan széles lesz a mosolyom, mint ennek a hölgynek a képen!