Az öcsém bár fiatalabb nálam, mindig is felnéztem rá. Amikor betöltötte a tizennyolcat, rögtön letette a jogosítványt. Apámék pedig vettek neki egy autót. Azzal furikázik mindenhova és egy idő után elkezdte tuningolni. Ekkor jöttem rá, hogy mennyire tetszik ez a tevékenység és milyen sokat hozzáadhat egy autóhoz. Innentől a vezetésélmény személyes lesz, mivel tudod, hogy te tetted ezt az autóval.

Természetesen sebesség határon belül, de azóta mindig száguldozunk az országutakon. A tuningolás már a hobbinkká vált és egy életformává is. Rengeteg időnk megy el vele hétvégenként, vagy munka után. Nekem azonban otthon van egy kisfiam is, aki még csak 6 hónapos. Mielőtt hazaérnék munkából, mindig be kell vásárolnom neki. Emiatt sokszor le kellett mondanom az öcsémmel közösen töltött időről.

Elfogadtam, hogy most már felnőtt vagyok, felelősséget kell vállalnom a családomért és rendben van ez így. Az egyik nap azonban a barátom megmutatott egy oldalt, amit Lordshopnak hívtak. Nem tudtam mi ez a hely, de bizalommal rákattintottam a linkre. Mikor beléptem, elkerekedett a szemem a meglepetéstől. Szinte az összes, baba termék vásárlással kapcsolatos problémám megoldódott egy csapásra.

Ez egy webshop volt, ahol rengeteg fajta használati cikket lehetett venni. Számomra a legfontosabbak természetesen a babámmal kapcsolatosak voltak, nekem konkrétan nedves törlőkendő, popsitörlő és még pár egyéb termék kellett. Elhatároztam magamat, hogy megtalálom őket és reméltem, hogy az oldal kialakítása lesz olyan intuitív, hogy ne kelljen túl sokat gondolkoznom. Már az első pillanattól tudtam, hogy így lesz. Nem voltak felesleges reklámok, csak a legfontosabb dolgok jelentek meg a főoldalon.

Volt egy hosszú, oldalt legördülő menü, ahol meg tudtam nézni, hogy milyen termék csoportok léteztek. Én természetesen a babákkal kapcsolatos kategóriát választottam ki, remélve, hogy itt lesz majd minden a mit keresek: Nedves törlőkendő, popsitörlő és még sok más. Volt itt bizony minden, de elsőre meg is ijedtem, mert kicsit túl sok termék jelent meg egyszerre. Nem volt közöttük semmilyen rendszer, ezek csupán a jelenleg legkedvezőbb ajánlatok voltak. Persze ez is jó lehet akkor, ha az embernek nincs konkrét terve a vásárlással kapcsolatban. Én viszont már kitaláltam korábban, hogy miket akarok majd venni.

Ekkor jött a szimbolikus felmentő sereg számomra az oldal szűrőinek képében. Ahogy a nevükből is ki lehet találni, ezek a gombok rendszert teremtettek az ömlesztett termékek között. Így már könnyedén rá tudtam arra keresni, hogy nedves törlőkendő, popsitörlő és úszópelenka. Hatalmas megkönnyebbülés volt látni, hogy nem kell majd órákat keresgélnem. Hiszen valljuk be, mind azért használunk webshopokat, hogy gyorsabban el tudjuk végezni az amúgy unalmas és hosszú bevásárlást.

Kicsit szeretnék még mesélni a vásárlás folyamatáról. Nem mintha annyira komplikált lenne, de néhány embert lehet pont ez tántorít el attól, hogy internetről rendeljenek dolgokat. Pedig olyan egyszerű. Mindegyik termék képe alatt megtalálható az ára és pár egyéb információ is. Az infók segítségével mérlegelhetjük, hogy melyik termék felel meg a leginkább az igényeinknek. Ha megtaláltuk azt amit kerestünk, akkor már csak rá kell nyomnunk a „kosárba” gombra. Ezt kell csinálni az minden termékkel, amit meg akarunk venni, a végén pedig a fizetésnél majd át tudjuk nézni az összeset. Itt már csak pár adatot kérnek tőlünk, amik magától értetődőek, ezután pedig hátradőlhetünk és várhatjuk, hogy megérkezzen a termékünk.