Amióta megvan a saját autóm, állandóan olvasgatok a témában, hogy minél többet megtudjak a járművemről. Na meg persze arról, hogy hogyan is kell ápolni ahhoz, hogy sokáig újszerű maradjon. Nyilván tudom, hogy ez nem csak rajtam múlik, mert bármikor jöhet valaki, aki nem tud parkolni, vagy elnéz valamit és jól meghúzza az autómat. Szerencsére ilyen még nem történt mondjuk, de azért lekopogom. Viszont, azért igenis tudok tenni, hogy a belseje szép maradjon. A bőr üléseket például havonta szépen letisztogatom, és bőrápolóval is bekenem. Ennek is megvan ám a technikája, úgyhogy erre ti is figyeljetek! Nem mindegy, hogy viszed fel, hiszen ennek nem csak az a lényege, hogy szép fényes legyen, hanem az is, hogy jó állapotban maradjon: ne törjön meg, ne kopjon ki stb. Miközben munkálkodtam, szólt a rádió, és a saját készítésű kozmetikumokról volt szó – ihletet kaptam.

Miután végeztem el is kezdtem nézelődni a neten, és így találtam rá a Humanity Áruház weboldalára: humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm Ennek nagyon megörültem, mert már első ránézésre is nagyon szimpatikus volt az oldal, ez pedig nekem rendkívül fontos: sokkal szívesebben rendelek egy olyan webshopból, ami tetszik is, mint egy olyanból, ami nem. Na de a lényeg: a Humanity Áruház már évek óta működik, és mindenféle olyan termék megtalálható a kínálatukban, ami ahhoz szükséges, hogy otthoni kozmetikumokat, mosószereket tudjunk készíteni, a lehető legkörnyezetbarátabb módon. Ezt pedig ők – mint kiderült -, nem csak a termékeikkel támogatják, mert arra is nagyon odafigyelnek, hogy ezek hogyan jutnak el a vásárlóhoz. Ez azt jelenti, hogy a csomagoláshoz felhasznált papír újrahasznosított, és igyekeznek mindent így csomagolni. De persze, nem mindent lehet így küldeni, de erre is van megoldásuk: azokhoz a termékekhez, amiket fóliába kell csomagolni, külön gyártatnak egy vékonyabb verziót, mint a hagyományos. Így ez valamivel könnyebben tud lebomlani, és kevésbé szennyezi a környezetet.

Szóval, hogy visszatérjek a lényegre: gondoltam készítek én is egy jó kis testápolót magamnak, mert észrevettem, hogy nagyon szárítják a bőrömet, amiket a drogériákban veszek. Itt találtam meg a shea vajat is, ami egy szuper alapanyaga a natúr kozmetikumoknak: humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm. Az utóbbi években amúgy is nagyon felkapott lett, többször is hallottam róla innen-onnan. Ráadásul ez finomítatlan, és teljes mértékben, az utolsó grammjáig természetes. Igazából sok mindenre jó, nem is tudtam, hogy több mindenre is lehet használni. Például nagyon hatékony az ekcéma ellen is, de még pattanásos bőrre is nyugodtan alkalmazható. Bár utóbbira nem merném kipróbálni, mert elég érzékeny és kényes a bőröm, de mint kiderült, a szomszédomban lakó lány is pont innen rendeli a shea vajat, és a pattanásokra használja. Azt mondta, nagyon jól lehúzza.

Én végül csak testápolót készítettem belőle. Nézelődtem még egy kicsit az oldalon – ami egyébként nagyon logikusan van felépítve, jól átlátható -, és beszereztem még egy nagyobb tégelyt is hozzá, ami kupakos, így a teteje lecsavarható. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én jobban szeretem ezt a kiszerelést, mint a pumpásat, mert így biztosan nem marad semmi az alján. És hát, gondoltam, ha már magamnak csinálom a testápolót, akkor meg aztán végképp tökéletesnek kell lennie.

Gyorsan be is raktam a kosárba mindent, és az online fizetést választottam, de van lehetőség amúgy utánvételre is. Még azon a héten, amikor rendeltem, meg is érkezett a csomagom, amin kicsit azért meglepődtem, mert az ilyen jellegű tapasztalataim máshol nem voltak ennyire jók. Úgyhogy azóta már a Humanity Áruháznak köszönhetően összeállított testápolómat használom, és a bőröm puhább, mint valaha!