Szerintem nincs olyan ember, akit ne nyűgözne le egy szép, formás autó. Én mindig is így voltam ezzel, ha láttam egy szép, ritkán látott autót parkolni valahol, mindig odamentem és megcsodáltam. Bár azóta érdekelnek jobban az autók, amióta megvan a jogosítványom.

De van egy barátnőm, akinek a bátyja már egész kicsi kora óta nagy autóbolond. Ezért is lett autószerelő. Egy nagyon jól menő műhelye van, és nem csak szereléssel, de tuningolással is foglalkozik. A műhely a háza kertjében van, így nagyon magas szokott lenni a számlájuk, ezért határozta el, hogy bevállal pár napelemet. Így nem csak a vállalkozása lesz gazdaságosabb, de a ház költségei is alacsonyabbak lesznek.

Elkezdett hát olvasgatni, és rájött, hogy a napelemek pályázat tekintetében igencsak jól állnak. Ugyanis vannak különféle lehetőségek, mind magánszemélyek, mind pedig vállalkozások számára is. Természetesen őt az utóbbi érdekelte, de nem vetette el az első lehetőséget sem.

A vállalkozásoknak szóló napelem pályázat egy kombinált lehetőség. Van egy része, amit egy vissza nem térítendő támogatás tesz ki, illetve a másik része pedig egy nagyon kedvezményes hitel. Fontos, hogy mivel ez egy kombináció, így csak együttesen vehető igénybe, tehát, ha egy vállalkozás élni szeretne a vissza nem térítendő támogatással, akkor élnie kell a hitellel is, ez fordítva is igaz.

Bár ez egyáltalán nem volt visszatartó erő a barátnőm öccsének, sőt, egy nagyon jó lehetőségnek találta. Már csak az igényelhető összeg miatt is.

A napelem pályázat által nyújtott támogatással – amit nem kell visszafizetni -, maximum 50.000.000 forint az összeghatár, illetve a hitel esetében is ennyit lehet felvenni legfeljebb. És ugyanígy mind a két esetben a minimális összeg 1.500.000 forint.

A napelemek pályázati lehetősége nyitott még mindig, legalábbis nem tudunk arról, hogy határidőhöz lenne kötve, de szerintem, aki már gondolkozik rajta, az jobb, ha minél előbb utána néz, nehogy esetleg véletlenül lemaradjon róla. Mert még így is, hogy engem nem érint a dolog, azt gondolom, hogy ez egy szuper lehetőség. Ehhez pedig a napelempalyazatok.hu oldalán árajánlatot és segítséget is lehet kérni.