Már régi hagyományunk, hogy autós találkozókra járunk a férjemmel, egészen régóta ezt a hobbyt űzi, és már kiforrott baráti társaságok alakultak ki. Megvolt a közös pont az autók tuningolása, karban tartása, jobbá tétel, ami nem csak abból áll, hogy a kedvenc online és személyesen is látogatható autótuning boltjukról beszélgetnek a fiúk. Természetesen ez volt a fő csapás, hiszen mindenki szinte rajong az autójáért, és mindig keresik az újonnan megjelenő alkatrészeket. Ezek a találkozók is jól telnek, így be is tudják mutatni, hogy a beszerzett alkatrész hogyan is néz ki a kocsira felszerelve, és milyen tapasztalataik vannak a beszerzett termékkel. Az évek során már nem csak a kocsikról esik szó, ezeken a tuningos találkozókon, hanem egymás magánéletéről is sokat tudunk.

Ami most jelen pillanatban a mi problémánk azt is megosztottunk a társasággal és milyen jól tettük, hiszen olyan jó tanácsot kaptunk, illetve elérhetőséget, amit sok ideje keresünk. Elmondtuk, hogy a férjem apja már hosszú ideje alkohol problémákkal küzd, de eddig a család úgy volt vele, hogy majd magától rájön, hogy nem jó ez az út, amin halad most, és akkor elhagyja az italozást. De nem így lett, már a családi kassza is megsínylette azt, hogy az apóson italozik, és nem mellesleg már a szervezetében az töménytelen alkoholfogyasztás miatt már egészségromlás is végbe ment. Ami nagyon aggasztani kezdte az anyósomat, mindamellett, hogy ő végig tudta, hogy rossz úton halad a férje, segíteni is próbált rajta, sokat beszélgettek erről, de valahogyan nem tudtak közös erővel kilábalni ebből az egészből, és most jött el az a pont, ahol már szakember segítsége kell, és a család nem lehet megértő, hogy majd elmúlik, hiszen most látszik, hogy magától ez a helyzet nem fog megoldódni. Ezt vázoltuk fel ott a találkozón az egyik ismerősünknek, aki rögtön át is küldött egy linket; https://felepulok.hu/, az ő családjában is volt olyan személy, akinek szüksége volt segítségre, és ezt az intézményt választotta.

Hiszen nálunk is az a probléma, hogy az elhatározás már mindenki részéről megvan, hogy szakember segítségére van szükség, még az apóson is belátta már, csak az a kérdés, hogy kórházi környezetben valósuljon meg az a segítség kérés/ nyújtás, vagy keressünk egy magán intézményt, ahol nem egy művi környezetben lehet gyógyulni. Arra jutottunk, hogy egy családiasabb környezet jobban előre tudná mozdítani a helyzetet, hiszen nem lenne az a kórházi benyomás, melytől sok ember köztük az apósom is irtózik. Tehát, megnéztük ezt a szuper linket; https://felepulok.hu/, mely után tudtuk, hogy mi nem is sejtettük, de ezt az intézményt kerestük az apósom számára. Amint a linket megnyitottunk; https://felepulok.hu/ láttuk, hogy ebben a környezetben szinte biztosra vehető a sikeres gyógyulás. Otthonias intézmény, mintha egy családi ház lenne, kiscsoportos foglalkozásokkal tarkított napok, a szakemberek egytől egyig nagyon képzettek és ami még inkább megtetszett számunkra, hogy olyan, már a szenvedélybetegségükből gyógyult személyek vezetik az intézmény, akik maguk is átestek azon a folyamaton, ami előtt az apósom áll. Tehát a személyes tapasztalás miatt, nagyobb megértéssel tudnak a pácienseik segítségére lenni, hiszen ők is tudják a saját bőrükön, milyen nehéz is ez. Megfelelő tanácsokkal ebben az esetben sokkal könnyebb ellátni a gyógyulni kívánókat, már ismerik a folyamatot, így nagyobb segítség is tud érkezni.