Az a helyzet, hogy szerintem a mai világban kiemelten fontosak a jó kapcsolatok: ha az embernek nincs egy-egy adott dologra egy megfelelő kontaktja, akkor csak tapogatózhat a sötétben, isten tudja, meddig, aztán lehet, hogy mellé is nyúl. Vagy legalább olyan kapcsolatok kellenek, akik szintén szerteágazó ismeretséggel rendelkeznek… szóval értitek, fontos a gyakorlatias szemlélet. Minden elbizakodottság nélkül mondom, szerencsére én az a fajta vagyok, akinek jellemzően mindenre van egy ismerőse, vagy legalább egy olyan, aki kerít nekem valakit. Nem történt ez máshogy akkor sem, mikor kezdtem érezni, hogy a már nem mai darab, de alapvetően még megbízható autómmal gondok vannak. Sosem volt vele problémám, gyakorlatilag csak a kötelező műszaki vizsgákon és például olajcserék, illetve az kopóalkatrészek cseréjénél kellett vele foglalkoznom, viszont úgy döntöttem, hogy az ismeretlen eredetű problémát nem „maszekkal” szeretném megnézetni. Itt jött a képbe egy autótuninghoz értő, fanatikus ismerősöm, akinek szinte minden szervizről volt valami infója a környéken, így tőle kértem tanácsot, hova kéne fordulnom: így kaptam meg üzenetben a metaautoszerviz hu linket.

Természetesen én sem akartam sokáig halasztani a kérdést, így rögvest fel is kerestem a megadott honlapcímet és magam is meggyőződtem róla, hogy valószínűleg ismét egy remek ajánlást kaptam, hiszen egy igen ügyfélközpontúnak tűnő cég oldalára jutottam. A szolgáltatásaik tárháza nagyon széles volt, mindezekhez részletes, laikusbarát leírások is társultak, hogy a kevésbé pro, de segítségre szoruló autótulajok is megértsék az egyes munkák lényegét. Az árlistájuk nyilvános volt, tehát az olvasó nagyjából maga is tudott kalkulálni, hogy az árfekvésük belefér -e a keretbe vagy sem, mindezek mellett a hosszabb javítási munkáknál az egész folyamatról lekérhetőek voltak a dokumentációk elektronikus úton is, a fényképektől elkezdve a munkalapig. Ha ez még nem lenne elég, a metaautoszerviz hu rendszere szerint az általuk beszerzett elemekre minimum fél éves garanciát is vállalnak, ezzel is biztosítva ügyfeleiket a minőségről és a remek hozzáállásukról. Az pedig, hogy egyes szolgáltatásokhoz már elektronikusan is lehetett időpontot is foglalni, már csak hab volt a tortán.

Gondolom mondanom sem kell, hogy meggyőző volt a weblap, így hamarosan fel is kerestem őket időpont egyeztetés céljából, hogy autómmal minél hamarabb ismét biztonságosan és nyugodt szívvel tudjam szelni az utakat. Meglepően hamar fogadtak és kezdtek neki a munkálatoknak, az autó diagnosztikájához: miután megvolt probléma, illetve annak forrása, arról szinte azonnal tudomást szereztem, ahogy az aktuális javítási folyamatokról is folyamatosan korrekt tájékoztatást kaptam. A cég kiemelkedően kommunikatívnak és nagyon korrektnek bizonyult: nem húzták a munkát feleslegesen, nagyon jó tempóban dolgoztak és az autómat tökéletes állapotban kaptam vissza, aminek örültem, mert a soron következő műszaki vizsga sem volt már túl távol – nem lett volna jó azalatt hibát felfedezni, így elvégeztek rajta egy 30 pontból álló állapotfelmérést is, éppen ezen okoknál fogva.

Az autóm azóta is kiválóan működik, természetesen a nem sokkal későbbre beiktatott műszaki vizsgán sem találtak semmilyen problémát, így nagyon örülök, hogy annak idején megfogadtam tuningos barátom tanácsát. ennek köszönhetően több ismerősömet is húzták már ki a bajból, hiszen azóta magam is nyugodt szívvel ajánlom őket bárkinek, bármilyen jellegű gondjuk is legyen az autójukkal, ami miatt szervizhez kell fordulniuk; és eddig mindenki hozzám hasonlóan pozitívan nyilatkozott.