Már meséltem arról a barátnőmről, akinek a bátyja autószerelő. A házuk kertjében van a műhelye, ahol nemcsak szereli, hanem tuningolja is az autókat. Nemrégiben napelemeket szereltetett be, hogy csökkentse némileg a magas rezsijét, most viszont egy nemvárt felújításba kellett belefognia.

A műhelyben van egy csap, hogy két munkamenet között le tudja magáról mosni a piszkot és az olajat. Ezt elég intenzíven használja, szükség is van ott a folyó vízre, ha például telefonálni, vagy enni akar, fontos, hogy tiszta legyen a keze. Igen ám, de egyik nap sehogy sem akart lefolyni benne a piszkos víz, akármennyit is várt, teli maradt a mosdókagyló.

Szerencsére nem próbálta meg házi módszerekkel kitisztítani a lefolyót, mert hallotta, hogy azzal lehet, hogy többet árt, mint használ. Így inkább beírta a keresőbe, hogy duguláselhárítás dunaharaszti és megnézte, hogy kik jönnek ki hozzá akár az agglomerációba is. Talált is egy szimpatikus céget, akik vészhelyzetben akár egy órán belül is kijönnek és ráadásul már több, mint harminc év tapasztalattal rendelkeznek. Fel is hívta őket és valóban kiérkeztek a helyszínre még aznap délután. Megmutatta nekik az eldugult lefolyót és elmesélte, hogy egy ilyen műhelyben sajnos azért nem ritka, hogy például különböző olajos dolgok kerülnek a lefolyóba. Szerencsére ez egy felkészült, profi csapat volt, akik ipari erejű eszközökkel is rendelkeznek, így hamar és egyszerűen meg tudták oldani a problémát.