Az öcsém egy hónap múlva viszi műszaki vizsgára az autóját, ezért szombat délelőtt autószerelőhöz mentünk. Menetközben említette a testvérem, hogy egy volt általános iskolás osztálytársáé, Ronié a műhely, de majd biztosan emlékszek rá, ha meglátom.

Nagyon pöpec kis műhelyt alakított ki Roni, volt egy úgynevezett váróterem azoknak, akik épp le- vagy felvették az autójukat. A terem nagyon menő, igazi vagány autós kellékekkel volt felszerelve, az ülő alkalmatosságok régi ülésekből voltak kialakítva. Érződött, hogy nemrég lettek felújítva, mert a bőr anyag illata terjengett a helyiségben.

Rá is kérdeztem, hogy honnan szerezte be a felújításhoz a dolgokat. Roni egyből óriási hévvel kezdte el mesélni és mutogatni az Akcióleső oldalt. Nagyon sok mindent erről az oldalról szerzett be, mert folyamatosan figyelte az akciós újságokat, termékeket. Ott polcrendszertől kezdve a fénytechnikáig mindent be tudott szerezni, de még a kávéfőzőt is. A fontos az időzítés volt, mondja, ezért eltelt egy kis időbe, mire mindennek meg lett a helye. Nevetve meséli, hogy azon kapta magát, hogy mint egy idős ember, az akciókat bújja egész nap, csak a modernebb verziójában, egy weblapon.

No, de vissza a munkához, mondta Roni. Gyorsan átbeszélték a műszaki vizsgához szükséges ellenőrzéseket, a checklistet tényleg 5 perc alatt végigpörgették. Ezután jöttek a kényelmi szempontok. Pedzegette már ugyan öcsi korábban, hogy a szövet üléshuzatokat lecserélné bőrre, és az autó hangrendszerének feltuningolása is szóba került.

Az üléshuzatot a műhelyen keresztül meg lehetett rendelni, ezzel tulajdonképpen túl sok feladat nem volt. Azonban a hangrendszer teljes cseréjéről való gondoskodás adott némi pluszfeladatot, hiszen a műhelyben ilyen jellegű kütyük korlátozottan álltak rendelkezésre. Roni egyből ajánlotta, hogy nézzük meg az Akciólesőn a Media Markt akciós újságját, mert ott látott autós hifit a napokban. Már mutatta is a telefonján a weboldalt. Valóban, az autós hangberendezések elég akciós áron voltak beszerezhetőek.

Útközben megbeszéltük, hogy tulajdonképpen egyikünk sem ismerte a weboldalt, amit ajánlottak nekünk a műhelyben, pedig mennyire hasznos. De hirtelen egyikünk sem emlékezett, hogy mi is volt pontosan a weboldal címe, így az internetes keresőbe beírtuk, hogy „akciós újság Media 2020”. Gondolván, hátha kidobja a megfelelő találatot. Persze, meg is lett az Akcióleső honlapja egyből.

Azzal, hogy az akciós újságok online is elérhetőek igen könnyen meg lehet tervezni egy-egy beszerzést. A honlapon két-három prospektus is elérhető egy időben. Mivel több ajánlat is érvényes egyszerre, ezért megéri alaposan szétnézni, és ennek megfelelően elintézni a beszerzést. Vagy akár a heti bevásárlásainkat is, mert nem csak a Media Markt akciós újságjai vannak ám fenn a honlapon, hanem rengeteg más áruházláncé is, ezt csak úgy zárójelben megsúgom.

Nekünk most kifejezetten a Media Marktéra volt szükségünk, de azt is jól megbeszéltük, hogy otthon melyiket kell még átnézni alaposan. Roni ajánlásáért nagyon hálásak voltunk, mert igazán jól jártunk, hiszen édesanyának a születésnapjára egy új habverőt is be tudtunk szerezni a Mediában az autós hifi és a hangfalak mellett. Jó lesz ez később alapon, és ezt csupán az Akcióleső honlap megismerésének köszönhetjük. Mindezt a buszon sikerült kiokoskodnunk, míg odaértünk az áruházba.

Mivel a beszerzést futva intéztük el, otthon én még rá akartam keresni a többi akcióra, mert nekem is kellene néhány háztartási eszköz a saját lakásomba. A címsorba gépeltem is a megragadt kulcsszavakat „akciós újság Media 2020”, közben mosolyogtam magamon, hogy mennyire kis szerencsétlenek voltunk, hogy nem tudtuk megjegyezni a honlap pontos címét.

Alaposabban szemügyre vettem az Akcióleső honlapját és láttam, hogy az akciós újságok érvényességi ideje eltérő. Van néhány napos akció, kétheti és egy havi reklám is. Nem csak időszakokra vannak lebontva a kampányok, hanem tematikákra, ez külön tetszett. Ami még nagyon szimpatikus volt, hogy előre jelzik egy-egy akciós újságnál, hogy hány oldal terjedelmű az újság maga. Így akár azt is el tudom dönteni, az időmhöz mérten, hogy melyiket akarom épp böngészni. Én most mindent átnéztem, mert teljesen elkapott a flow, és felírtam a naptáramba az akciók indulásának napjait. A honlapot bekönyvjelzőztem, mert mégse kellene mindig bepötyögni a keresőbe, hogy „akciós újság Media 2020”.

Néha még mindig meglepődöm, hogy 2020-ban, ha az ember a megfelelő információkkal rendelkezik és szemfüles, akkor mennyi mindent el tud intézni pár kattintással. Az pedig külön szerencsés, ha ezt egy helyen lehet megtenni, mint az Akcióleső honlapján.